Un nou scandal BUBUIE în Poliție!

Mada
Read Time5 Minutes, 16 Seconds

După cazul de la Caracal, un nou scandal uriaș bubuie în Poliția Română! Un important șef a fost denunțat și i se aduc acuzații extrem de grave.
Mai exact, „omul său bun la toate” face o dezvăluire-bombă, dând în vileag…

Acuze grave la adresa lui Viorel Raicu, cel care până de curând a fost al doilea om de la Serviciul Arme din Capitală, șeful biroului Autorizări arme și muniții, în prezent delegat din partea Poliției pe probleme de arme la Comisia de Apărare din Camera Deputaților! Cătălin Vișoiu, ‘omul bun la toate’ după cum însuși Raicu l-a numit, face un autodenunț exploziv. Vișoiu susține că el și fostul șef de la Arme au făcut evaziune fiscală împreună. Conform lui Cătălin Vișoiu, cei doi ar fi obținut peste un miliard de lei vechi, dintr-o parcare pentru care nu s-a plătit taxe, care a funcționat pe un teren din Capitală, în perioada septembrie 2018 – iulie 2019. Terenul a fost închiriat de clubul ASPOL București, deținut de Viorel Raicu. Contactat de Bugetul.ro, Raicu a declarat că nu știa de parcare.

Povestea începe în luna mai a anului trecut, când, după spusele lui Cătălin Vișoiu, „omul bun la toate” i-a propus lui Raicu să închirieze un teren pentru a face o bază sportivă cu parcare, pe Șoseaua Vergului, din București – terenul aparținând Fundației pentru Tineret a Municipiului București, prezidată de Ticu Plăcintă.

Raicu ar fi acceptat propunerea lui Vișoiu, iar clubul ASPOL, asocația sportivă privată deținută de fostul de șef de la Arme, a încheiat un contract, în luna septembrie, pe 20 de ani, din 2018 până în 2038.

„Anul trecut, prin luna mai, el venea seară de seară la mine acasă. Eu stau lipit, cu gardul, de terenul ăsta, despre care vorbim și zic, știind că căuta terenuri pentru fotbal, îi zic: băi, proprietarul e prieten cu mine, domnul Ticu Plăcintă, hai să luăm terenul ăsta din spate amândoi, 7.500 de metri. ‘Da, Cătăline, dar să-l văd și eu’. Ne-am dus, l-a văzut: ‘Gata, Cătăline, vorbește cu prietenul tău’.

E voia să facă un teren de fotbal și pe bucata de 1.500 voia să facă parcare. Clubul ASPOL este cu ghilimele „Clubul polițiștilor”, dar nu aparține de Ministerul de Interne, este al lui. Este unic asociat și președinte. La început, s-a făcut un acord, între Fundația pentru Tineret a Municipiului București (FTMB) și ASPOL. După ce ne-am văzut cu acordul, hai să defrișăm. Am defrișat peste 40 de pomi bătrâni, fără nicio autorizație, fără nimic. ‘Bă, nebunule, să nu vină…’, i-am zis. ‘Da, mă, eu plec de aici să nu apar și rămâi tu’. Am defrișat acolo, am făcut curat. Până la urmă, s-a făcut și contractul, în luna a noua, pe douăzeci de ani, pe suma de 7.500 de lei. Eu, în luna a noua, am dat drumul cu el la o parcare, pe parcela de 1.500 mp. S-au făcut bannere cu parcare, de jur-împrejur, nu un banner. Știa din prima zi de această parcare. În prima seară a fost o singură mașină, în a doua, 11, că am listele.

La început, abonamentul a fost 120 de lei (pe lună). După o lună, l-am făcut 150 de lei. Parcarea a fost full. Eu strângeam toți banii, iar sâmbăta îi împărțeam. În afară de abonați, mai erau și oameni care parcau cu ziua, era 10 lei pe zi, de la 7 dimineața la 19:00. A vrut să urcăm la 100 de euro, dar i-am zis că nu merge, să facem altfel, 200 de lei pe lună. Cine dă pe trei dă 160 de lei și oamenii au plătit. Într-o zi, pe toți abonații i-a dat afară și toată lumea a vrut banii. El a venit cu niște bodyguarzi. Nu a vrut să le dea niciun ban”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Cătălin Vișoiu.

Viorel Raicu susține că nu știa de parcarea făcută ilegal

Bugetul.ro l-a contactat pe Viorel Raicu și l-a întrebat dacă știa de parcarea din Șoseaua Vergului. Fostul șef de la Arme ne-a declarat că Vișoiu a făcut parcarea ilegal, fără a avea consimțământul său.

Nu (n.r. – n-am deținut nicio parcare). Dacă vreți, vă explic eu cum au stat lucrurile. ASPOL-ul are un contract de închiriere în vederea amenajării unei baze sportive acolo și Cătălin urma să se ocupe, să fie un om bun la toate acolo și nerespectând ceeea ce trebuia să facă, adică a făcut parcare, a făcut ce a vrut el acolo, am încetat discuția cu el.

A făcut-o într-un mod privat, să zic așa, stând acolo efectiv, adică 10-12 ore – cât era nevoie. Eu neputând să rămân acolo peste zi, el se ocupa de treaba asta. Și a făcut o treabă, cum a crezut el de cuviință. Și atunci, lucrurile s-au întrerupt, nefiind în planul nostru să facem treaba asta și la modul ăsta cum o face el”, a spus Raicu.

Întrebat dacă Vișoiu a făcut parcarea respectivă fără a avea consimțământul său, Viorel Raicu ne-a spus că „Da”.

„Lucrurile au început progresiv așa, că sunt niște vecini, că sunt niște oameni de la spital care parchează pe acolo. Așa a început povestea asta. Văzând la un moment dat niște mașini în curte, l-am întrebat ce-s cu astea? ‘Păi, sunt niște vecini, niște doctori de la spital, că avem o relație bună cu ei’. ”, a mai adăugat fostul șef de la Arme.

Mesajele pe WhatsApp arată contrariul

Cătălin Vișoiu ne-a prezentat mai multe conversații de pe WhatsApp, desfășurate între el și fostul șef de la Arme, care demonstrează că Viorel Raicu știa de parcare.

0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un român din Germania a transmis live pe Facebook

Un român a făcut accident în Germania în timp ce era live pe Facebook și vorbea cu părinții. A comis gestul intenționat Un român a făcut accident în Germania în timp ce era live pe Facebook și vorbea cu părinții. Bărbatul era „live” pe Facebook și le transmitea un mesaj […]

Abonează-te acum